LEKKER geschoten

LEKKER terugkijken?
Wil je oude foto’s nog eens bekijken en downloaden in hoge kwaliteit? Kijk dan hier in het archief!

Archief 2018
Archief 2019

Met dank aan Petra van der Zande.

LEKKER verslag

Van onze correspondent uit Delfgauw

De vraag van Rob Bouman een paar weken geleden waarom wij geen kartonnen in plaats van plastic bekertjes gebruiken voor de bevochtiging van de lopers, was even logisch als confronterend. “Eh . . niet aan gedacht” en iets over prijs werd er gemompeld.

De opmerking van Rob (die met zijn hoveniersbedrijf vanzelfsprekend uitsluitend groen ademt, denkt en handelt) bleek vervolgens bij de crew dames wel het ene oor ingegaan te zijn maar niet eruit. Zij zouden zich direct op de wisseling van product oriënteren (ja, de wekelijkse inkoop doen zij ook voor ons). Echter sneller dan Kipchoge gisteren in Wenen liep, berichtte Rob onze dames dat hoveniersbedrijf Bouman ons per direct sponsort met 10.000 gratis kartonnen bekers !

Vanochtend hebben we er al uit gedronken, na afloop werden ze ingezameld en morgen liggen ze bij het oudpapier. Mooi toch, die kleine ecologische voetafdruk en blijvende herinnering aan onze verantwoordelijkheid voor het milieu? Met veel dank aan Bouwman Hoveniersbedrijf.

En hoe het lopen verliep vanochtend ? Gewoon lekker. De laatste 10 km uit het schema waren voor niemand een probleem en bevestigden dat zij die volgende week in Amsterdam starten dat vol vertrouwen kunnen doen. De overigen kunnen zich voor een lekker rondje gewoon bij Du Midi melden.

Dank !

Inmiddels loop ik al weer heel wat jaartjes (maar liefst 12 jaar) mee met Lekkergelopen. Helaas heb ik het aantal gelopen kilometers niet genoteerd, maar ik denk dat het een indrukwekkend aantal is. Het gebeurt zelden dat er een loopochtend met minder dan 15 kilometer staat gepland. De eerste jaren lag de focus vooral op het lopen van marathons (vaak wel twee per jaar), de laatste tijd vind ik dat minder belangrijk en ben ik het trailen aan het ontdekken.
Al vanaf het allereerste begin dat ik bij Lekkergelopen loop, worden we tijdens dat lopen verzorgd door de CREW. Welke afstand er ook staat gepland, welk weer het ook is, de CREW is er echt altijd. In de beginjaren vlogen de plasticbekertjes nog wel eens weg en hadden de crewleden nog niet een eigen outfit. Dat soort zaken is in de loop van de jaren veranderd. Wat er niet is veranderd, zijn de vaste, vertrouwde gezichten van de crew én het fijne gevoel wanneer ik hen tijdens het lopen in het oog krijg. Ik weet dan dat we weer goed zullen worden verzorgd. Ik vind dat niet vanzelfsprekend, maar spreek mijn waardering daarvoor te weinig uit. Vandaar dat ik ze via dit stukje graag hartelijk wil BEDANKEN voor hun jarenlange verzorging en support. Bij dezen.

Elly Mulder

Van onze correspondent uit Delfgauw

Voor het loopverhaal van vandaag kunnen we het verslag en de foto’s van vorige week wel kopieëren. De route was anders en de afstand korter maar de omstandigheden gelijk. Regen dus. Van start tot finish nattigheid. Bij vertrek heb je al meelij met elkaar. Want opgang komen weet je gaat moeizamer, de handen blijven langer koud en met een beetje pech stap je binnen een minuut ongewild in een plas en loop je de rest van de rit met natte, dus koude voeten.

Ondanks de aangepaste kleding nodigden de omstandigheden in het begin dan ook niet uit tot veel vreugde. Tot gemopper leidt dat merkwaardigerwijs zelden, want aan het eind is de voldoening altijd groot is bekend en blijven enkel de goede momenten het geheugen vullen. Met de service van de dames en heer in de bediening bijvoorbeeld. Met regenpak deze keer en tweemaal beschut met overkapping tijdens het tappen. Nee ook die mopperden niet.

En volgende week, weer regen ? Maakt niet uit, dan is het maar kort met de laatste 10 km uit het schema. Met start en aankomst bij de duivenclub en extra koffie en koek ter afronding.

N.b.
Crew leden worden nog steeds gezocht !

Van onze correspondent uit Delfgauw

Altijd lekker zo’n buitje voor het stof, toch ? Nou ja misschien iets minder na een week waarmee het watertekort in één keer van de probleemlijst geschrapt kon worden. En, laten we eerlijk zijn, voor de gemiddelde amateur loper ook niet echt aantrekkelijk om je bed voor uit te komen om vroeg op zondag morgen 10, 15 of 25 km te lopen.

Dat er ondanks de 100 % vochtigheid toch 38 lopers vanochtend aan de start verschenen komt dan waarschijnlijk omdat zij zichzelf niet als een gemiddelde amateur loper zien. En gelijk hebben ze. Als je net vorig weekeinde je marathonmedaille in Moskou hebt opgehaald en nu alweer in korte broek mee dartelt ben je bovengemiddeld. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de fanaten die voor Amsterdam en New York trainen en ook startten en niet klaagden over het gesop.

Er stonden er zelfs zonder trainingsdoel voor de korte termijn aan de start. Ook zij lieten de nattigheid het lichaam, en de spieren in het bijzonder, belasten tijdens hun tocht naar plekken waar je de crew graag ziet staan. Dan ben je eveneens apart hoor.

Één nadeel is er nog wel aan dit weertype. Het in relatie kwalificeren van de crew is moeilijk. Die dames zijn al(tijd) bijzonder, of meer bijzonder of bijzonderst (m.a.w. beter kan niet).

Conclusie ? Ondanks de regen, er is lekker gelopen.

N.b.
Volgende week ongewijzigd start vanaf Du Midi voor 19 km, dus geen Brienenoordbrug training waar even sprake van was.