LEKKER geschoten

LEKKER terugkijken?
Wil je oude foto’s nog eens bekijken en downloaden in hoge kwaliteit? Kijk dan hier in het archief!

Archief 2018
Archief 2019

Met dank aan Petra van der Zande.

LEKKER verslag

Van onze correspondent uit Delfgauw

Als je over heuvelen en in de natuur wilde lopen vandaag moest je naar Nijmegen. Als je daarentegen vlak wilde blijven en in mooie natuur wilde lopen kon je je gewoon aan de start bij Uylenburg melden. Bijkomstig voordeel bij de laatste optie was bovendien 2 km meer loopplezier want in Nijmegen hielden ze het traditie getrouw na 15 km al voor gezien.

De ca. 50 starters om 9 uur hadden geen spijt van hun keus voor het vlakke parcours. Afgezien van de eerste vijf kilometer richting onze onbetaalbare zorgvriendinnen bij de stop bij De Brede Hoek werd er voornamelijk in groen percelen gelopen. Over het Balijpad en door het Floriadepark. Na de kap van twee jaar geleden weliswaar met minder bomen opgesierd, maar de herfstkleuren benadrukten tezamen met schitterend hemelblauw en nadrukkelijke zon de schoonheid van de omgeving. Lopers genieten dan.

Het rouge aan de eindstreep op de wangen van de atleten was dan ook echt. Het genoegen over zo veel moois en plezier was eveneens echt. En de blijdschap dat we het kunnen en het ons realiseren? Ook echt.

Hoe we hebben gelopen? Echt lekker.

Van onze correspondent uit Delfgauw

Het was rond 09.15 uur en niet echt vroeg dus toen we met ongeveer 60 man/vrouw (of ‘mensen’ volgens de genderneutraal aanhangers) Delft betraden. Het was nog rustig.

Wellicht dat daarom het monotone contact van rubber zolen met straatklinkers menig musje toch zijn ooglid deed optrekken. Ja, ook stadsmussen kennen de zondagsrust die normaliter niet voor het klokkenluiden van de kerktoren verstoord wordt. Dat wordt nog wat  voor die arme mussen als straks ook via de luidsprekers van de minaretten vijfmaal per dag met extra volume tot het gebed wordt opgeroepen.

Tegen die tijd moeten wij als bijdrage tot beperking van de decibellen maar eens overwegen op kousenvoeten door de stad te stiefelen of deze route mijden. Dat laatste zou jammer zijn. Want het blijft leuk langs de Delftse grachten te rennen en naast aandacht voor de ongelijke klinkers ook oog te hebben voor de historische panden en pleinen.

Het waren er maar 15 vandaag, kilometers. Genoeg echter om van het mooie weer, de omgeving en de route te genieten. En van de New York gangers natuurlijk. Want tjonge wat waren die trots op hun NYC marathonprestatie en beleving. Enkel het aanschouwen was al een aansporing voor nieuwe loopuitdagingen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Van onze correspondent uit Delfgauw

Zo dat was nog eens leuk starten vanochtend met de door de Rabobank overhandigde cheque op zak. De aankondiging van een prijs was er al, doch het bedrag op de cheque tot de overhandiging vanmorgen nog onbekend. Toen echter Rabo Linda (Lansbergen), ja zeker schoondochter van)) mededeelde dat er vanuit de clubactie maar liefst € 580,69 naar de rekening van onze penningmeester zal worden overgemaakt, ontwaakten alle levende organismen in een straal van 1 km rond Du Midi door het luid gejuich van alle aanwezige lopers.

Rabobank heel veel dank ! We zullen er gepast gebruik van maken en over de lage rente op onze spaarcentjes voorlopig niet klagen.

Na de ceremonie liepen we met de Euro’s op het netvlies en glimlach tot achter de oren vervolgens een lekker rondje van 16 km naar het Floriade park en door het Balijbos. Dat we ter afsluiting door de parcoursbouwer(s) nogmaals over dat ellendige Viruly pad gestuurd werden, deerde niet meer. De volgende keer nemen we de bus voor dat stukkie. Geld zat.

Van onze correspondent uit Delfgauw

Het frisse tegenwindje was de enige dissonant vanochtend tijdens het rondje Hoornbrug. De afstand van iets minder dan 15 km daarentegen bijna ideaal. In ieder geval geschikt genoeg voor het eerste herstel van de helden die vorige week Amsterdam en Brugge en Boedapest verblijdden met hun marathon deelname. Alle medaille winnaars nog gefeliciteerd trouwens.

Ook voor de talenten die over zeven dagen 42 km door New York rennen was het een geschikte afsluiting van al hun inspanningen om op tijd te kunnen pieken. Succes allemaal daar.

Bijna vanzelfsprekend was het ook voor de overigen van de 48 starters een heerlijke happening. Geen tempoverplichtingen, de tegenwind veranderde na 7 km in een zetje in de rug, de loopmaatjes waren allen goed gehumeurd en de menukaart van de mobiele kantine bood de bekende voedzame gerechten. Wederom met charme door de hofdames geserveerd.

Hoe mooi is het dat we weer lekker hebben gelopen ?

N.b.
Uit de Rabo clubactie zijn we weer als één van de winnaars uit de bus gekomen.
A.s. zondag voor aanvang van de start wordt om 08.45 uur de cheque aan onze penningmeester overhandigd. Zorg dat je om 08.40 uur aanwezig bent en we met cheque op de foto kunnen.