LEKKER geschoten

LEKKER verslag

Van onze correspondent uit Delfgauw

Waren het van de week de bomen en vrachtwagens die omvielen, vanochtend gold dat, bijna, voor een aantal lopers. De wind had daar vandaag niets mee te maken. De lengte van het voorgeschotelde programma wel. 28 km was de opdracht, richting Berkel. Misschien dat de gladheid ook een aanslag op het energiereservoir is geweest. Die gladde bodem gaf toch extra spanning in de benen en dat zorgde weer automatisch voor samengeknepen billen. En dat loopt niet lekker he. Feit is in ieder geval dat er heel wat lopers aan het einde van de rit uitgepierd waren en snakten naar een zetel en/of extra proteïnen.

Niet zo gek natuurlijk dat de vermoeidheid meer dan voorgaande weken voelbaar was. De afstanden zijn opgelopen met de piek  van heden als eerste echte lange trip in het schema.  Het leidde uiteindelijk na de laatste stap over de streep wel tot een nieuwe verzuchting van één van de talenten  “nu ben ik echt officieel moe”.

Volgende week daarom een stap terug. Dan slechts 16 km en weten we dat wind, regen, sneeuw, ijzel of wat dan ook het lichaam niet kunnen vermoeien en extra tijd en energie in de nazit gestoken kan worden.

Voor die zetel en proteïnen kun je zoals bekend bij Du Midi goed terecht. Maar dan moet je wel de juiste keuzes maken. Of dat chocomel met slagroom in combinatie met erwtensoep en spek is, is de vraag en moeten we misschien de crew maar laten beantwoorden.

Van onze correspondent uit Delfgauw

Er waren er die vanochtend voor negenen aan de start stonden te bibberen van de kou. Er waren er ook die van de 4 graden geen last hadden doch wel bibberden. Zij zagen tegen de eerste 25 km van dit jaar op. En zij die rilden baalden van de kou en de te lopen lange afstand.

Zoals gebruikelijk bleken het al snel onnodige zorgen te zijn. De lage temperatuur met vrijwel geen wind creëerden het ideale klimaat om lekker te lopen. De lopers uit de tien voor negen startgolf konden dat als eerste bevestigen en zagen bij het passeren door de tweede en derde startgolf groep dat die lopers dezelfde beleving uitstraalden.

Zo werd de kou voor alle lopers al snel relatief. De crew daarentegen en fietsflitser Annie hadden het met de omstandigheden toch wat zwaarder te verduren. De crewmeisjes kregen bij het schenken wel de temperatuur van de lopers omhoog doch niet bij zichzelf. Annie  moest ondanks haar winterse verpakking zelfs een tandje bijschakelen om het bloed tot in haar vingertoppen te laten stromen en het fototoestel te kunnen bedienen. Natuurlijk slaagden onze geharde service verleners weer in hun missie. Sterker nog, Annie zag door het oog van de camera Gaby na het 20 km punt wat moeizamer lopen, transformeerde zichzelf in mental coach en praatte ons Hongaars talent vanzelfsprekend naar de eindstreep. Annie trots en Gaby een pr. Gefeliciteerd !

Voor Martine mogen we trouwens ook wel bewondering hebben. Zij liep helaas als enige in een tempo van 6.30 – 6.45 m/km de gehele 25 km. Zijn er geen lopers die haar in dat comfortabele tempo de komende weken willen vergezellen ? Zij zal er blij mee zijn, getuige haar oproep op de site.

Volgende week 18 of 28 km, in startgolven. Bibberen is niet nodig.

Van onze correspondent uit Delfgauw

De kaken bleven op elkaar vandaag. Die hadden overuren gedraaid tijdens de kerstdis en het oliebollen happen. De voeten (en benen) moesten weer van zich laten spreken. En dat hebben ze geweten kort voor en na de start van de loop naar ’t Woudt. 21 km lagen te wachten in aanwezigheid van noordoostenwind en 1 graad op de temperatuurmeter. De mix van wind en enkele graad leverde een gevoelstemperatuur van min vijf op. En ja, daar moesten de onderdanen toch echt even aan wennen.

Het was, ondanks de aangepaste lichaamsverpakking, dan ook een stroeve start. De aangename feest en vrije dagen (en kilootjes ?) bleken hier en daar bovendien loopdrempel verhogend gewerkt te hebben. Dus meer dan anders duurde het even voor het juiste ritme was gevonden en fake nieuws als vanouds kon worden uitgewisseld.

Maar toen bewoog de meute van ca. 60 lopers zich toch weer soepel over het asfalt, kringelde de gecondenseerde adem tezamen met de lichaamsdampen door het peloton en bleek binnen de kortste keren ’t Woudt al gepasseerd te zijn. Petra en Trudy schonken en serveerden onderweg als in het oude jaar en Annie bleek voor haar prive domein het fototoestel voor de theepot te hebben verwisseld en haar loopvrienden daar graag te verwennen.

Aan de finish lag zoals bekend de voldoening te wachten, bleek de uitbreiding van Du Midi sfeer verhogend te werken en wellicht daardoor de koffie nog beter te smaken.

Kort gezegd, het was een mooie start van het nieuwe jaar.

Van onze correspondent uit Delfgauw

Het was de laatste maaltijd, eh . . . . loop van het jaar. Ja met die ontvangst in de duivenclub vanochtend na de geprogrammeerde 18 km ga je toch bijna denken lid te zijn van de Alliance Gastronomique Neerlandaise.

Het mooie jaar zou zoals inmiddels gebruikelijk afgesloten worden met de Snertloop. Lekker een koppie soep na afloop denk je dan. Tijdens het lopen kun je je daarop verheugen. Niet wetende dat Jan en Trudy de van het lustrum feest overgebleven tomaten groentesoep en prosecco  ook serveerden. Tezamen met koffie, oliebollen, gluhwein, borrelnoten, stokbrood en erwtensoep natuurlijk. Daaraan voorafgaand hadden Annie en Petra de lopers onderweg ook al het standaard voedselpakket voorgeschoteld. Dan is het niet zo gek dus dat de door Hans geleverde proteïne repen nauwelijks aangeroerd werden en tot volgende week moeten wachten om hun nut te kunnen bewijzen.

Zo werd het waarschijnlijk de enige loop van het jaar waar we met meer calorieën thuiskwamen dan toen we vertrokken. Ook niet erg voor een keertje. Met ingang van volgende week gaan we weer geluidloos knallen en zullen we wederom van de goede zorgen van de crew verzekerd zijn. Dat laatste naar alle waarschijnlijkheid dan. Want na de verdiende mooie waarderingswoorden van Aad voor Annie, Petra en Trudy en het daaropvolgend klaterend applaus van hun klantjes kunnen ze eigenlijk niet meer weigeren.

Zoals ook alle lopers de verleidingen van het actuele schema niet zullen kunnen weerstaan. Dus zien we elkaar weer volgende week met goede moed en voornemens.

Prettige jaarwisseling.