LEKKER geschoten

LEKKER terugkijken?
Wil je oude foto’s nog eens bekijken en downloaden in hoge kwaliteit? Kijk dan hier in het archief!

Archief 2018
Archief 2019

Met dank aan Petra van der Zande.

LEKKER verslag

Van onze tijdelijke correspondent uit Delfgauw

Bij deze start van het marathon schema hoefde vandaag niet nagedacht te worden over de aan te trekken kleding. Korte mouwen, korte broek, alleen de kleur, dat was nog een dingetje. Komen we in het fluor groen of knal roze, allemaal kleuren waar je pijn van in je ogen krijgt. En als de sokken dan ook nog bijpassend fluor groen zijn dan is een zonnebril geen overbodige luxe, zeker voor de fotograaf. Iedereen wil er op zijn best uitzien. Als de camera gericht wordt hoor je snel: “buik in” of even mijn “lachgezicht” opzetten. Het is toch een ijdel soort, die hardloper.

Onder het toeziend oog van het konijn, met de prachtige naam Pimp de Pooier, haalde de ruim 30 lopers de drankpost bij Annie voor de deur. De dorst werd gelest, de honger gestild en op weg voor de laatste etappe naar Du Midi. Daar wachtte het verdiende ijsje.

Er is weer lekker WARM gelopen!

Van onze correspondent uit Delfgauw

Kijk nog maar even goed naar de foto’s van vandaag, want het vrijblijvende en ontspannen recreëren zit er voorlopig niet meer in. Het marathonreces is per direct beëindigd. De komende maanden gaat het weer om het echie. De marathon trainingsschema’s worden leidend, de lol bijzaak. Annie’s cake, Trudy’s roze en boterkoeken en Petra’s mergpijpjes gaan terug de schappen in en worden vervangen door proteïnen shakes, gelletjes en hersteldrank. Inderdaad er zal weer gebikkeld moeten worden.

Maar maak je geen zorgen, de ervaring leert dat de overgang van kleuter naar volwassen afstanden soepel verloopt en de gezelligheid door de meer serieuze benadering er niet onder lijdt. Bovendien blijft de crew onveranderd haar beste beentje voor zetten en heeft Jan als vanouds een aantal mooie routes in het schema opgenomen. Eigenlijk verandert er dus niet zoveel. Nou ja de afstanden worden wat langer, dat wordt dus gewoon langer genieten. Lekkerrrrrr . . .

Van onze correspondent uit Delfgauw

De klachtenregen van vorige week over de moeizame tocht en/of de omstandigheden blijkt gelukkig van tijdelijke aard te zijn geweest. Dit gemeten aan de gemoedstoestand van de ca.30 lopers die vanochtend voor negenen al straalden en vrolijk kwebbelden op het voorplein van de duivenclub.

Het voornaamste gespreksonderwerp voor de start was overigens Erik W. die zich door de plaatselijke zuurstokken leverancier in knalroze had laten kleden. Dit tot groot genoegen van zijn vriend Robert G. die de link met de sponsor had gelegd en nu met nog meer genegenheid naar zijn maatje stond te staren.

Roze, citroen geel, zwart, wit of wat dan ook, op de afstand heeft het geen invloed dus met 16 km voor de boeg werd gewoon de gang eringezet. Onderweg bleek de crew trouwens ook weer compleet te zijn en dus als trio het vocht en vaste bestanddelen op de route op het 5 en 12 km punt aan te bieden.

En aan de finish, je mag er niet op rekenen maar wel hopen, bleek tot plezier van de lopers het crew sfeerteam de lopers weer te verwelkomen met een aangekleed duivenhok en gratis koffie en koek(en).

Volgende week wederom start en finish vanaf de duivenclub. Gelukkig maar want we liepen lekker en het was gezellig. Voor herhaling vatbaar dus.

Van onze tijdelijke correspondent uit Delfgauw

Is het eindelijk warm weer, regent het toch…… nou ja; Klachten. Te warm, te zwaar, niet te doen, heet, moe, kramp, stijve benen, teveel marathons gelopen, blessure, te weinig geslapen…….!

Aan de start verschenen 25 lopers op deze zeer warme zondagochtend. De temperatuur steeg al snel naar waarde boven de 21 graden. Veel lopers hadden de Golden Ten nog in hun benen, anderen hadden de dag ervoor nog 90 km gefietst of waren gewoon te laat naar bed gegaan. Maar zwaar was het zeker, al was de afstand “slechts” 14 km. De route door Ypenburg en door Delft gaf gelukkig de kans om wat te verkorten voor de klagers. De doorzetters volbrachten de complete ronde inclusief het extra lusje bij De Sebastiaanbrug. De crew had niets te klagen en genoot;  geen wind, geen regen, eindelijk zon!

Gelukkig voor de klagers konden de zomerse ijsjes en koude watermeloen nog een glimlach toveren op de gezichten. Eind goed al goed!