LEKKER geschoten

LEKKER terugkijken?
Wil je oude foto’s nog eens bekijken en downloaden in hoge kwaliteit? Kijk dan hier in het archief!

Archief 2018
Archief 2019

Met dank aan Petra van der Zande.

LEKKER verslag

Alleen was het niet gelukt

Het vakantiebruin zat er bij de meeste nog op. Natuurlijk hadden we te weinig gelopen. In ieder geval niet zoals we van tevoren bedacht hadden.

Het was daar te warm; de heuvels waren gewoon te stijl; overall wilde honden; er waren geen fietspaden; kinderen wilden vanaf 7:00 in het zwembad gegooid worden; het hek van het all-inclusive resort was gewoon op slot en het was sowiezo onmenselijk warm daar.
Een paar freaks hadden wat korte pre-ontbijt rondjes gedaan als excuus, maar het merendeel had aan de rand van het zwembad lokaal gebrouwde gekoelde biertjes getest.
Terecht natuurlijk; de boog kan niet altijd gespannen zijn. Bovendien is lopen voor de meeste een ‘middel’ en geen ‘doel’. Volgens loopliteratuur is Rust ook heel goed.
Vandaag kwam alles samen; Jan liet ons vertrouwd door Ypenburg en langs de vliet lopen.
Bij de start opperde nog iemand ludiek  om handdoeken op stoelen bij Dumidi neer te leggen. Handig voor als we later een kopje koffie zittend wilde drinken.
Toen de eerste groep met gestrekte ruggen fris van start ging werden al snel vakantieanekdotes gedeeld: Kapotte remschijven; files van een halve dag; 3 kinderen in een kleine tent met chronische diarree; snurkende buren; harige putjes en goedkoop eten.
Resort-gangers hadden met het ‘onbeperkte armbandjes’ moreel geworsteld; ik kan wel blijven opscheppen en cola-tics halen; maar wil ik dat wel om 12:00?
Vandaag zondag 18 augustus was er geen keuze; er moest gewoon weer gelopen worden; Geen lullige excuus rondjes, maar gewoon weer een serieuze lange duurloop. Daar kwamen we immers ons bed voor uit!
28Km…
Lichaam en geest zaten bij de meeste nog in de vakantiestand.
De verzorging helden hielden ons vandaag overeind; we werden vertroeteld met meloen, spekkies, limo en gel. Wat smaakt een stukje meloen na 20km toch goddelijk!
Tactisch werd bij een foto-moment gezegd dat we buiken mochten inhouden tijdens het maken van de foto. Net als vele anderen hield ik al 20Km m’n buik in!

Of ik vooral wilde vermelden dat we lege plastic melkpakken moesten verzamelen. Daar was een chronisch tekort aan. Iedere loper zou volgende week minimaal 2 lege melkpakken moeten meenemen.
Het was nog niet zo ver, maar keiharde maatregelen werden geopperd: geen melkpak mee; dan geen bekertje meer bijvullen! Het is maar dat u het weet…

Na 20Km begonnen de groepen uit elkaar te vallen; er werd niet meer gepraat; de lege blikken waren gericht op de finish. We huilden stilletjes geluk van binnen toen we een overheerlijk waterijsje kregen.

Ja, het was te ver;
Nee, alleen was het zeker niet gelukt,
Ja, we hebben Lekker gelopen!

Grrh

Van onze correspondent uit Delfgauw

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk heeft onze Jan de routeman het toch prima voorelkaar gekregen, het opknappen van het Virulypad. Sloot rechts gedempt, een strak geasfalteerd fietspad met ernaast een mooi egaal schelpen looppad. Dat zal een hoop boze blikken schelen die scheiding van loop- en fietspad, toch ? Jammer dat aan de lengte niets gewijzigd is. Die is nog steeds te lang als opwarmer voor de duurloop en te vermoeiend als afsluiting ervan. Moeten we toch een misser noemen van onze routeplanner.

Voor de rest van het parcours van vandaag niets dan complimenten over de route hoor. Want het toertje naar, door en van het Floriadepark, blijft heerlijk, mooi en met 16 km in totaal aangenaam om te lopen.

Dat de natuur met regelmaat wel de nadelen van rennende tweevoeters ervaart is breed bekend doch werd andermaal deze ochtend bevestigd. Het was in dit geval Marc Crombaghs die tijdens het ademhappen tegelijkertijd een vliegend object verorberde en daarmee deze populatie met één verminderde. Het bleek nog een flinke taaie vliegende jongen of dame te zijn ook want doorslikken ging niet en het smaakte bovendien van geen kant. Dus reed Petra, sneller dan Verstappen, met Marc voor de zekerheid naar de eerste hulp post waar helaas geconstateerd werd dat er voor het insect geen redden maar aan was maar Marc gelukkig zonder problemen lekker kan blijven lopen.

Lekker gelopen? op de poolcirkel?

Hardlopen in de zomer is eigenlijk gekkenwerk. Het lopen van een trail in de zomer is alleen voor bijzondere lopers.

Hieraan moest ik denken toen ik vanmorgen rond 8 uur vertrok voor een rondje van 16 km, en mij realiseerde dat vandaag ook Ria, Elly, Carla en Peter 31 km rond de poolcirkel gingen lopen. Op vrijdag was dag 1 en moest er slechts 19 km gelopen worden. (Lees Lopen=Hardlopen door de vrije natuur over bospaden) en om een indruk te krijgen hoe lang je dan over 19 km doet hier de uitslagen: Ria Verboon 2:45 uur, Elly Mulder en Peter Bos 2:56 uur en Carla de Jong 3:19 uur. Bij poolcirkel denkt iedereen aan ijzige koude, maar dit klopt niet helemaal. Het kan er ook warm zijn. Volgens voorspellingen van de lopers verleden week zou het 16-18 graden worden.

Ja wat is dan een rondje 16 km voor een bijna 75 jarige waard? Best veel want over 5 weken gaat eer een halve marathon in Boedapest gelopen worden en moet er getraind worden. Het lopen is hier veel makkelijker dan rond de pool op een trail en zodoende lukt het om bijna net zo hard als onze trail vrienden te lopen. Het idee hiervan maakt een mens blij, maar natuurlijk is het niet te vergelijken.

Vandaag moesten onze poolvrienden 31 km trailen, dat is wat anders dan 28 luie kilometers over een overigens mooi parcours (bedankt Jan) op vlakke wegen lopen. Helaas zijn de uitslagen nog niet bekend, maar ik denk niet dat zij doen in dezelfde tijd als ik lopers bij Du Midi heb zijn aanschuiven voor de koffie. Volgende week maar eens vragen of zij lekker hebben gelopen. Ben benieuwd.

Dank aan crew, parcoursmaker en iedereen die heeft bijgedragen om vandaag lekker met elkaar te lopen.

Van het padje.

Ach Ach wat was het weer lekker (ge)lopen vandaag
Heerlijk vroeg op pad na zo’n zinderende hete week.

Leuke mannen om je heen en nog veel mooiere vrouwen.

Verwend worden door de 2 prachtige dames.

De groep ging weg met 8 man/vrouw, zo na 10 km waren het er 7 er waren er 2 vanaf en een dame erbij onderweg
Lekker gelopen lopers kom je overal tegen..

Maar na 17…18 km gingen er 5 vanaf, genoeg vandaag of de vierdaagse gelopen of getennist of te veel geroeid.

Maar dan, hoe loop je verder zonder een voorloper ? Wat zijn zulke mensen belangrijk!!!! Je volgt ze gewoon en je komt gewoon weer thuis.

Je zult het wel begrijpen wij raakten van het padje af, 25.4 km werd ruim 30 km ! Maar mijn loopmaatje en ik hebben heerlijk gelopen en de crew zat in de war, wat ons hevig spijt, Dames SORRY.

Met een heerlijke loop groet,

Herbie